V Olomouci se po 17 letech hrála opět extraliga. Ve skvělé kulise se z výhry radovali slávisté

Po sedmnácti letech se včera vrátila do Olomouce hokejová extraliga. V úvodním kole nového ročníku podlehlo domácí mužstvo Slavii Praha 2:3 po samostatných nájezdech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Slavie mají na začátku extraligové sezony hodně důvodů k radosti

Hokejisté Slavie mají na začátku extraligové sezony hodně důvodů k radosti | Zdroj: ČTK

Natěšení fanoušci vytvořili na Hané skvělou atmosféru. To, jak si lidé užívali hokej, se líbilo i olomouckému hráči Eriku Hrňovi.

„Atmosféra byla super. Hodně mě to překvapilo a myslím, že i slávisti byli ze začátku hodně překvapení. Když u nich přijde šest tisíc lidí, tak to nevyzní tak, jak v olomoucké hale,“ srovnával domácí útočník.

Přehrát

00:00 / 00:00

Návrat Olomouce do extraligy probíhal v elektrizující atmosféře


S nadhledem sledoval nadšení domácího hlediště zkušený matador Slavie Jaroslav Bednář.

„Počítal jsem s tím, že atmosféra bude výborná. Olomouc je nováček a hrála první zápas sezony. Pro mě žádné překvapení. Bylo to moc příjemné,“ liboval si.

Utkání přineslo hned několik zlomových momentů a to i v prodloužení, v němž Olomoučané nevyužili přesilovou hru.

„Velká škoda, že se nám nepodařilo přesilovku proměnit. Čtyři na tři je přesilovka, při které by se měly dávat góly,“ uvědomoval si Hrňa.

Šestadvacetiletý Hrňa z následných samostatných nájezdů proměnil jeden. Naopak dvakrát byl úspěšný Jaroslav Bednář, který zajistil hostům v páté sérii vítězství. Spokojen s jejich provedením ale slavistický útočník nebyl.

„Měl jsem hrozně mokré rukavice. U prvního nájezdu jsem to chtěl puk poslat podstatně výš, se štěstím gólmanovi propadl mezi rukou a tělem. U druhého nájezdu jsem už šel najisto. Gólman mi nechal půlku brány prázdnou,“ popisoval Jaroslav Bednář.

Tomáš Minarčík, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme