V Olomouci začal jubilejní Pivní festival

22. červen 2011

V areálu Korunní pevnůstky, nedaleko centra Olomouce, se bude až do soboty konat jubilejní 10. ročník olomouckého pivního festivalu, který je podle pořadatelů největší přehlídkou svého druhu v Česku.

Festivalu, který se uskuteční v Korunní pevnůstce poprvé, by se mělo zúčastnit 36 pivovarů, což je podle pořadatelů nejvíce v historii akce. Výrobci představí více než 100 druhů piv a během čtyř dnů vystoupí 25 hudebních skupin.

Změnou proti minulým ročníkům je podstatně větší účast malých pivovarů. Jejich nabídka je určena znalcům, fajnšmekrům i objevovatelům nových pivních chutí, kteří by se jinak k pivům těchto malých producentů nedostali.

Olomoucký pivní festival je určen také milovníkům dobré muziky, která bude akci doprovázet. Mezi letošní hlavní taháky patří koncerty skupin Kryštof, Support Lesbiens či No Name. Na své si přijdou také příznivci zpěváka Xindla X a kapel Buty, Fleret či Wohnout.

Podrobnosti o olomouckém pivním festivalu včetně podrobného rozpisu a časového rozvrhu koncertů najdete na stránce http://www.pivnifestival.cz/


Tomáš Minarčík

autor: kor
Spustit audio