V Přerově začaly opravy kruhových objezdů na jednom z hlavních tahů městem. Potrvají celý měsíc

10. říjen 2017

V Přerově začala oprava kruhových objezdů na jednom z hlavních tahů městem, konkrétně u Žerotínova náměstí a na třídě 17. listopadu. Celkem silničáři opraví tři kruhové objezdy. Řidiči i policisté očekávali dopravní kolaps, místo toho se městem překvapivě dá projet bez výraznějších komplikací. Lidé využívají objízdné trasy a ve špičkách na nejfrekventovanějších křižovatkách řídí dopravu místo semaforů policisté.

„Když se podíváme na kamery, vidíme, že hlavní komunikace, které by se mohly ucpávat, jsou relativně průjezdné, doprava je plynulá,“ ukazuje Miroslav Komínek, zástupce šéfa přerovské městské policie, aktuální situaci v ulicích města. V policejním dispečinku má k dispozici přímý přenos z celkem 16 kamer.

„Čekali jsme, že ve špičce bude problém, nicméně doprava je plynulá, rozprostírá se po městě. Krizové jsou pouze dvě křižovatky, které se společně s republikovou policií a dopravním inspektorátem snažíme řídit a regulovat,“ dodává Komínek.

Dopravu na problematických křižovatkách řídí policie

Jednou z nich je křižovatka na ulici Bratří Hovůrkových. Jde o výpadovku na Brno, která se kříží s výjezdy od supermarketu a od zimního stadionu. Teď uprostřed ní stojí strážník a s plácačkou v ruce řídí dopravu. „Snažíme se, aby se to plynule odšpuntovalo. Ale jak se zaplní hlavní pozemní komunikace, tak s tím stejně nic neuděláme,“ komentuje strážník, která má na klopě číslo 27.

Pan Jiří pracuje v nedaleké Horní Moštěnici. Běžně do Přerova dojíždí čtyři minuty, dnes mu to trvalo půl hodiny. „Všichni už přišli na zkratky, takže ani ty mi nepomůžou,“ říká. Pan Lubomír raději nechal auto v garáži: „Když nepotřebuju auto, tak jezdím na kole, protože jsem tam rychleji.“

Další významné dopravní komplikace Přerov čekají v příštím roce. Silničáři totiž zahájí výstavbu mimoúrovňové křižovatky u Předmostí a průpich městem.

autor: kra
Spustit audio