Moderátorské změny na Dvojce

18. leden 2019

Vedení Dvojky bylo postaveno před úkol zastavit setrvalý pokles poslechovosti.

Vážený pane Pokorný,

téměř po roce se ozývám, budu věřit, že se budete i tímto mým mailem zabývat.

Jsem překvapená, nepříjemně překvapená, jak se dopolední pořad na Dvojce od včerejška změnil. Jeden moderátor nestačí, tak panu Holoubkovi pomáhá moderátorka. Jsem asi velice konzervativní člověk, ale měla jsem za to, že dvě hodiny od 9-11 dokáže jeden moderátor zvládnout vysílání?!?! V týdnu kdy moderovala paní Stýblová nebo Šnajdrová, tak jsem neposlouchala, ale jak je vidět, úplně opustím Dvojku.

TOTIŽ - není mi s vámi už dobře, (to je tedy slogan!!) už si vůbec nemohu vybrat program. Snad páteční odpolední Šťastnou cestu s panem Rosákem, a Kolotoč. Kromě dne, kdy ho uvádí paní Lukešová. Stalo se módou pořád něco inovovat. Zavedené a osvědčené vysílání musí někdo změnit. Prostě jen tak aby byla vidět nějaká práce!

Psala jsem mail paní Kateřině Dvořákové. Asi má hodně práce, že mi neodpověděla.
Je to těžké, jako platící posluchač bych mohla mít právo vyjádřit se k tomu, co se mi nelíbí. Asi je hooodně posluchačů, kteří do rozhlasu píší, a vysílání jaké doposud bylo, se jim nelíbí a tak Rozhlas se rozhodl pro změnu. Neustálé změny. A chci se zeptat: Myslíte si, že jsou k lepšímu?!

Zajímalo by mně, jakým způsobem jsou vybírány moderátorky? Další nová paní Volemanová, Iva Bendová, Stýblová s tím svým slůvkem "pochopitelně". Není to jednoduchá práce moderovat pořad jen tak spatra, jak se říká, ale tohle pomocné slovíčko a řeč jako med...
Zamyslím se nad sebou. Ale dřív se rozhodnu pro poslech jiné stanice než Dvojky.

Děkuji Vám za přečtení.

S pozdravem

M. B.

___________________________________________________________________

Vážená paní,

děkuji Vám za názor na novou podobu dopoledního bloku na Dvojce. Je to jedna z prvních změn programu této stanice. Vedení Dvojky bylo postaveno před úkol zastavit setrvalý pokles poslechovosti. Jak uvádí programový ředitel Českého rozhlasu Ondřej Nováček, během posledních pěti let se posluchačská obec zmenšila téměř o třetinu. Z toho důvodu se programové změny zavádějí. Pan Nováček o nich píše na webové stránce Dvojky:
https://dvojka.rozhlas.cz/dopis-posluchacum-7716298

Vybírání moderátorů Dvojky je ovlivňováno řadou kritérií: zvažuje se obliba u cílové skupiny, hlasová dispozice, pohotovost, vlídné vystupování, samozřejmě ochota stát se součástí týmu pracujícího pro společný cíl... Je ještě brzy na vyhodnocení ohlasu na novou podobu dopoledního bloku Dva na Dvojce. Zatím jsem ve své agendě zaznamenal dva kritické názory. Každopádně Váš pohled, i když negativní, je důležitou zpětnou vazbou. Mou povinností je reakce posluchačů na vysílání pečlivě vyhodnocovat a seznamovat s nimi příslušené vedoucí pracovníky. Máme jeden společný zájem, a to je co nejlepší program pro co nejvíc spokojených posluchačů. Snad se nám to společným úsilím - i díky spolupráci s posluchači - podaří.

Se srdečným pozdravem

PhDr. Milan Pokorný, Ph.D., ombudsman Českého rozhlasu

Spustit audio