Předprodej vstupenek na listopadový Tobogan

31. říjen 2018

Na termín 17. 11., kdy se Tobogan natáčí v Panteonu Národního muzea, byly vstupenky vyprodány během několika minut.

Dobrý den, pane Pokorný,

předprodej vstupenek přes web na Tonogan na 17. 11. neměl chybu. V 10 hod spuštění webu a hned vyprodáno, nejspíše se na tuto akci nedostala ani jedna vstupenka. Většinou je na Tobogan na webu vyprodáno, ale v sále je poloviční účast. Doufám, že tato situace nenastane zmíněného 17. 11.

Přeji hezký den

A. P.

<hr/>

Vážená paní,

děkuji Vám za dotaz týkající se předprodeje vstupenek na pořad Tobogan 17. 11. 2018. Potřeboval jsem si ověřit některé informace u ředitele Radioservisu, a. s., proto odpovídám s mírným zpožděním.

Podle informací, které mám k dispozici, bylo na termín 17. 11., kdy se Tobogan natáčí v Panteonu Národního muzea, do volného prodeje dodáno z produkce Toboganu 20 kusů pro Radiotéku a 20 kusů pro Prodejnu Českého rozhlasu pro běžné zákazníky. Prodej vstupenek v prodejně začal dle plánu v pondělí v deset hodin, ve stejný okamžik začal prodej i na Radiotéce. Během několika minut bylo na termín 17. 11. vyprodáno jak v prodejně, tak v Radiotéce. V ní se odečítají prodané vstupenky dle pořadí zájemců do vyčerpání kapacity, je to spravedlivý proces, do kterého nevstupuje žádný zásah zvenčí. Je mi líto, že pro Vás nemám lepší zprávu. Další místa jsou v daném termínu a daném místě rezervována pro pozvané hosty - je to mimořádný počin a nelze na něj pohlížet jako na "běžný" Tobogan ve Studiu 1.

Co se týče Vaší poznámky o neobsazených místech, je to podle poznatků, které jsem získal, dlouhodobý problém. Všechny vstupenky jsou rezervovány či prodány, a přesto nakonec někteří jejich majitelé nedorazí. To nemůže nikdo z pořadatelů ovlivnit. Řešením by možná bylo zvýšit cenu vstupenek, aby jejich propadnutí "finančně více bolelo", řečeno v nadsázce. Ale to by postihlo i ty věrné a spolehlivé zájemce, kteří si Tobogan oblíbili.

Věřím, že mou odpověď přijmete s pochopením. Přeji Vám pěkný víkend a srdečně Vás zdravím.

PhDr. Milan Pokorný, Ph.D., ombudsman Českého rozhlasu

Spustit audio