Výběr lokalit v pořadu Česko – země neznámá

10. leden 2019

Do pořadu rovnoměrně přispívají jednotlivá regionální studia Českého rozhlasu.

Kdo rozhodnul klíč 2:1 v pořadu Česko země neznámá? Vždy dvě místa v Čechách a jedno na Moravě nebo ve Slezsku. Navíc hlavní týdenní výhra výhradně v Čechách. Jednoznačně nevyvážené a diskriminační. Vaši odpověď předpokládám jako veřejnou a podělím se s ní se všemi, co o ni budou mít zájem.

P. O.

_______________________________________________________________

Vážený pane,

děkuji Vám za dotaz týkající se pořadu Česko – země neznámá. Dovolte, abych Vám podal vysvětlení poměru lokalit vybraných do tohoto pořadu. Do pořadu rovnoměrně přispívají jednotlivá regionální studia Českého rozhlasu, to znamená, že studia nacházející se v českých krajích připravují větší počet reportáží nežli studia v krajích moravských. Nelze za tím hledat vědomou diskriminaci, ale spravedlivé rozdělení povinností při přípravě zmíněného pořadu.
Výhry – poukázky na pobyty – se prozatím daří zajišťovat marketinkovým pracovníkům některých regionálních studií v Čechách. Opět v tom není vědomá diskriminace, ani v tom neshledávám vinu marketinkových pracovníků moravských regionálních studií, spíše jde o souběh více okolností – vybudovaných kontaktů, ochoty partnerů poskytovat výherní pobyty apod.

S Vaším dopisem i s mým zjištěním jsem seznámil ředitele Regionálního vysílání, bude to pro něj jistě užitečná zpětná vazba.

S pozdravem a přáním všeho dobrého v novém roce

PhDr. Milan Pokorný, Ph.D., ombudsman Českého rozhlasu

Spustit audio