Od března posilujeme ranní vysílání a přidáváme páteční Apetýt

28. únor 2012

Ostravské studio Českého rozhlasu mění schéma ranního vysílání. Od 5. března vám nabídneme ve čtyřhodinovém ranním vysílání ještě více aktuálních informací z regionu než dosud.

„V každé hodině zařadíme několik vstupů o tom, co se právě dnes v kraji děje. Například omezení v dopravě kvůli sněhové kalamitě, nebo o klíčových jednáních radnic, která ovlivní život obyvatel našeho kraje,“popsal šéfredaktor Českého rozhlasu Ostrava Richard Piskala.

Součástí nového ranního vysílání budou také rozšířené zprávy o kulturním a sportovním dění v Moravskoslezském kraji.

„Využijeme všech možností, které Český rozhlas má. Posluchačům nabídneme vstupy redaktorů z terénu. Reportáže s příběhem zajímavých lidí z našeho kraje, nebo živě vysílané rozhovory s respondenty k hlavní události dne v regionu,“ upřesnil plány Českého rozhlasu Ostrava šéfredaktor.

Ranní blok začíná v 05:00 a trvá do 09:00. Kromě aktuálního zpravodajství nabízí i živé vstupy o počasí s meteorology z ostravské pobočky ČHMÚ.

„Ranní vysílání je výkladní skříní každého rádia. Chceme lidem v našem kraji přinést na začátku dne ještě více informací o tom, co se právě teď děje v místě, kde žijí,“ uzavřel Richard Piskala.

Páteční Apetýt s Evou Mudrovou

Další změna vás, posluchače Českého rozhlasu Ostrava, čeká v pátečním odpoledni, kde po 15. hodině bude od začátku března pořad Apetýt.

„Apetýt jsme ve stejném vysílacím čase dosud vysílali od pondělí do čtvrtka. Věřím, že posluchači přivítají rozšíření tohoto oblíbeného pořadu na celý pracovní týden. Páteční Apetýty bude už od 2. března moderovat paní Eva Mudrová, která k tomuto pořadu přechází z víkendového pořadu Přání plná písniček,“ vysvětluje šéfredaktor Richard Piskala.

Se zavedením pátečního Apetýtu souvisí ještě dvě změny - přesun pořadu Tajemství zločinu, který bude nově začínat v pátek už ve 14:15. Dechovkovou hitparádu Chtěl bych mít kapelu... už v pátečním odpoledni neuslyšíte, ale z vysílání ČRo Ostrava nezmizí – naladit si ji můžete každou sobotu mezi 15. a 16. hodinou. Navíc se dechovková hitparáda nově objeví v našem internetovém archivu (iRadio), kde si budete moci poslechnout kdykoliv.

autor: ČRo Ostrava
Spustit audio