Karviná podala trestní oznámení kvůli e-mailům o stěhování Romů

4. duben 2012
Zprávy , Zprávy

Karvinská radnice dnes podala trestní oznámení kvůli šíření poplašných zpráv. Magistrát má podezření, že neznámý pachatel záměrně rozesílá lživé informace o tom, že se do města stěhují sociálně nepřizpůsobiví.

Po internetu se lavinovitě šíří tisíce e-mailů, v nichž neznámý pisatel tvrdí, že se do bytů RPG v Karviné a Havířově pod dozorem policie stěhují Romové ze Šluknovska. Karvinský primátor Tomáš Hanzel (ČSSD) ujišťuje, že nic takového se neděje a proto chce, aby autora nepravdivých zpráv vypátrali policisté.

“Máme spoustu e-mailů, které byly odesílány z různých počítačů. Já nejsem kriminalista, neznám jejich práci, já věřím, že se budou mít čeho chytit. Pomocí IP adres a dalších věcí, které v počítačích jsou. Toto všechno jsme jim předali - veškeré věci, které máme k dispozici,” dodává primátor.

Stále stejný text se po internetu lavinovitě šíří už asi dva týdny. Maily kromě tisíců lidí v Karviné dostalo prakticky celé vedení města.

„Radnice je denně zavalena dotazy na toto téma a RPG už zvolila taktiku univerzální odpovědi na všechny adresy, z nichž se maily dále šíří a k podání trestního oznámení se chystá podle našich informací také,“ doplňuje mluvčí karvinského magistrátu Šárka Swiderová.

autoři: ada , tif
Spustit audio