V Dolní oblasti Vítkovic otevírají galerii

14. červen 2012

Jen pár metrů od vysokých pecí budou viset obrazy. Plynojem v Dolní oblasti Vítkovic, přestavený na moderní multifunkční aulu Gong, zaplní diplomky studentů Ostravské univerzity.

Třicet autorů a autorek se vyjadřuje v široké škále médií, takže na výstavě budou představeny malby, grafický design, objekty, videoinstalace nebo autorské knihy. Tato mnohostrannost odpovídá širokému záběru výuky na ostravské umělecké fakultě, kde vedle volných disciplín je vyučováno rovněž užité umění.

„Jsou to práce, kterými absolvovali fakultu, takže je tam celé spektrum projevů, které se na fakultě vyučují. Plynojem je celý přestavěný, takže to skutečně nevypadá jako v plynojemu ale jako ve velmi pěkné galerii,“ říká kurátor a výtvarný kritik Jiří Ptáček.

Vernisáž výstavy Diplomky 2012 je naplánována na 18. hodinu, kdy výtvarníky slavnostně „uvede“ do nových ostravských prostorů děkan Fakulty umění Zbyněk Janáček spolu s předsedou předsednictva sdružení Dolní oblast Vítkovice Jiřím Michálkem.

Premiérová výstava v ostravském Gongu potrvá do 1. července a přístupná bude vždy ve všední dny od 10:00 do 18:00 a o víkendech od 13:00 do 18:00.

autoři: tif , čan
Spustit audio