Radim Lauko zůstává místostarostou Ostravy-Jihu

15. červen 2012

Vedení radnice v Ostravě-Jihu se měnit nebude. Radim Lauko zůstane místostarostou, ačkoli mu hrozilo, že funkci nedobrovolně opustí. Před časem ho to totiž ze svých řad vyloučili ostravští sociální demokraté kvůli machinacím s členskými příspěvky a přihláškami.

Obvinění z machinací s členskými přihláškami a příspěvky. Důvod, proč Radim Lauko přišel o svou sociálnědemokratickou průkazku. On sám obvinění odmítá.

„Je to klasické – názorové rozdíly, které jsou uvnitř strany, tak bohužel to zašlo až do extremních záležitostí. Místo aby měli chuť diskutovat s odlišným názorem, tak se rozhodli ten odlišný názor v mém případě umlčet, a to tak, že vyloučením ze strany,“ říká Lauko.

Třicetiletý politik je zastupitelem a místostarostou Ostravy-Jihu. Ačkoli se Radim Lauko proti rozhodnutí okresní konference ČSSD odvolal, městská organizace strany vyzvala klub zastupitelů v obvodu Jih, aby navrhl Laukův odchod z křesla místostarosty. Jak dodává starosta Karel Sibinský, jeho kolegové se ale rozhodli počkat, až jak dopadne Laukovo odvolání v rámci krajské konference.

„To, co těm lidem, kteří pouze hlasují, může být jedno, tak mě se to pracovně dotýká. A proto je to pro mne problém. Pro mě není problém pan Lauko jako člověk, ale pro mě je problém pan Lauko jako místostarosta, od kterého já očekávám nějaký výkon a on je bohužel zaměstnáván naprosto jinými starostmi než těmi, kterými já bych potřeboval a za které je placený,“ říká starosta.

Sám Radim Lauko potvrdil, že nevidí důvod, proč by z pozice místostarosty odcházel sám. A věří, že ho krajská konference očistí. Podle našich informací se ale neuskuteční dříve než na začátku příštího roku.

autor: mik
Spustit audio