Třídění odpadu na Karvinsku pomůžou podpořit speciální tašky

29. červenec 2012
Zprávy , Zprávy

Domácnosti na Karvinsku dostanou na přelomu července a srpna speciální tašky na třídění odpadu. Současně se v Bohumíně, Karviné a Havířově objeví stovky barevných kontejnerů na plast, papír a sklo.

Distribuce tašek a rozmisťování kontejnerů navazuje na pilotní projekt, který se ve městech na Karvinsku uskutečnil loni na podzim. Díky tomu se tam zvýšila výtěžnost tříděného sběru plastu, skla a papíru, produkce směsného komunálního odpadu naopak poklesla.

„Společnost EKO-KOM ve spolupráci s Moravskoslezským krajem a městy Karviná, Havířov a Bohumín v těchto dnech zahajují distribuci 7,5 tisíce sad speciálních barevných tašek na třídění odpadu do domácností. Ruku v ruce se v ulicích nově objeví 545 barevných kontejnerů,“ řekl Milan Anděl, mediální zástupce firmy EKO-KOM.

Firma začne tašky do karvinských domácností rozdávat 1. srpna, v Havířově pak 6. srpna. V Bohumíně už s rozdáváním barevných tašek na sklo, papír a plasty začali už v sobotu.

„Třináct set tašek dostanou domácnosti v centru Bohumína, a to především ve věžových a bytových domech. Dalších 200 kusů pak bude k dispozici na srpnových setkáních s občany v městských částech,“ upřesnila mluvčí bohumínské radnice Lucie Balcarová.

Společně s taškami získají občané informační leták, ve kterém najdou informace o třídění odpadu.

„Třídění odpadu je pro nás nesmírně výhodné. Jednak si šetříme vlastní skládku, pomáháme životnímu prostředí, ale také si tak díky výnosům z třídění snižujeme i cenu za odvoz odpadu,“ poznamenala Balcarová.

autoři: tif , stj
Spustit audio