Počet otrav metanolem stále roste. Lidé přes varování pijí dál

25. září 2012
Zprávy , Zprávy

Moravskoslezský kraj hlásí další otravy metyalkoholem. Lidé nedbají varování, a dál pijí alkohol s nejistým původem. Nemocnice v Havířově přijala včera odpoledne a dnes ráno dva muže, kteří smrtící lihovinu vypili. Stav jednoho z nich je kritický.

Smrtící lihovinu vypil 43letý muž z Havířova-Prostřední Suché. Pomoc se k němu dostala až po několika dnech, které strávil v garáži spolu s lahvemi od alkoholu. Jeho stav je stabilizovaný.

Hůře je na tom muž, kterého přivezli dnes ráno. „Je v kritickém stavu, je na umělé plicní ventilaci, je dialyzován, byl mu podán fomepizol. Bohužel on už od včerejška měl potíže se zrakem, od včerejšího dopoledne mu bylo špatně a dnes ráno byl přivezen už v bezvědomí,“ uvedl primář havířovského ARO Robert Bocek.

Jak se muž k pančovanému alkoholu dostal, zjišťují policisté.

Policie varuje před dalším nebezpečným alkoholem

Policie varuje před dalším nekolkovaným alkoholem - může být vysoce toxický!

Policie varuje před čtyřicetiprocentní Hruškovou vodkou. Jde o litrové skleněné lahve, které nemají kolek.

„Vzhledem k nově zjištěným informacím apelujeme na veřejnost, aby nekonzumovala alkohol ve skleněné lahvi o obsahu jednoho litru opatřené etiketou ‚Hrušková vodka‘ dále nápis ‚Výrobce - Ostravská likérka, OL.&.Com., s.r.o., Blodkova 381, Ostrava-Hulváky‘. Obsah těchto lahví nekonzumujte, neboť může být vysoce toxický,“ varuje policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Informace o nebezpečných lihovinách najdete také na webu Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje nebo na stránkách Ministerstva zdravotnictví ČR.

autoři: tif , iha
Spustit audio