Další dva lidé skončili v nemocnici s otravou metanolem

18. listopad 2012
Zprávy , Zprávy

Otravy metylalkoholem pokračují. O další dva lidi se starají lékaři v nemocnici v Havířově. Osmačtyřicetiletá žena a o sedm let starší muž pili alkohol z neokolkované láhve. Po jejím původu teď pátrají policisté.

Ženě se v noci udělalo špatně a přijela pro ní záchranka. Jak potvrdil náměstek ředitele havířovské nemocnice Jaroslav Lux, je na tom hůře než muž a léčí se známým fomepizolem.

„Žena byla přijata v bezvědomí s těžkým rozvratem vnitřního prostředí. Její stav vyžadoval okamžité napojení na umělou plicní ventilaci a zároveň začala být prováděna hemodialýza,“ upřesnil Lux.

Muž se lékařskému vyšetření podrobil až na nátlak policie, expertízy pak potvrdily, že se oba přiotrávili metanolem. Teď leží na jednotce intenzivní péče.

Policisté zjišťují, kde dvojice k pančovanému alkoholu přišla. „Máme potvrzeno analýzami, že oba jsou intoxikováni metylalkoholem. Co se týče lahve, z které měli pít, její obsah zatím není odzkoumán,“ upřesňuje komisařka Gabriela Holčáková.

Policisté znovu varují, aby si lidé dávali pozor a nepili alkohol z lahví bez kolku anebo nejistého původu. Jedovatý alkohol v Česku zabil už 35 lidí.

autoři: tif , mik
Spustit audio