Ve Frýdku-Místku dnes zvolí nové vedení města

3. prosinec 2012
Zprávy , Zprávy

Primátor Frýdku-Místku Petr Cvik (ČSSD) k dnešnímu dni rezignoval na funkci prvního muže města. Proč se tak rozhodl, nechtěl ani on ani nikdo z magistrátu zatím komentovat. Vysvětlení má přijít na dnešním zastupitelstvu, kde se má volit nové vedení města.

Naposledy primátor Petr Cvik vystoupil na zastupitelstvu Frýdku-Místku v březnu, když obhajoval projekt MHD ve městě zdarma. Nedlouho poté obvinila policie první čtyři lidi z manipulace s veřejnými zakázkami. A na dalším zasedání zastupitelstva už Petr Cvik nepřišel.

Okolnosti zmanipulovaných zakázek proto zastupitelům bez velkých podrobností vysvětloval primátorův náměstek Michal Pobucký. „Nemůžeme vám říct, co bylo v jednotlivých podáních, protože policie nás vyzvala k tomu, abychom tak nečinili, řekl tehdy s tím, že by to mohlo negativně ovlivnit vyšetřování.

Primátor Cvik byl totiž v té době už na nemocenské, která trvala několik měsíců. Do úřadu se vrátil teprve nedávno. A minulý týden přes tiskovou mluvčí vzkázal, že k dnešnímu datu rezignuje.

Jestli si se svým náměstkem jen prohodí funkce, jak tvrdí opozice, by mělo být jasné už dnes dopoledne.

autor: iha
Spustit audio