Velké zklamání zažívají hokejisté ve Studénce. Zimní stadion zůstane zavřený

25. říjen 2017
Zprávy , Zprávy

Hokejisté a bruslaři ve Studénce mají pro tuto sezónu smůlu. Přestože ještě minulý týden to vypadalo, že na zimním stadionu začnou konečně vyrábět led, teď je všem nadějím konec. Radnice zjistila, že provizorní zajištění poškozeného stropu odporuje předpisům, a stadion zavřela.

„Pro nás jako pro hokejový klub je to tragédie. Nevíme vůbec, co s tím, protože dnes všechny kluby mají své sezóny rozjeté, všechny zimní stadiony jsou obsazené, nájmy, pro veřejnost. A je těžké vůbec sehnat nějaký led,“ zoufá si Martin Tomášek, předseda HC Studénka.

Začátek výroby ledu už na konci srpna odložil pád několika shnilých desek z dřevem obloženého stropu. Než se na místo dostal statik, uběhl více než měsíc. Odborník řekl, že pevnost samotné kovové střechy ohrožena není. Doporučil ale instalovat pod strop sítě, které zadrží další padající desky. Jenže k tomu už nedojde.

„Po doplňkovém prověření možnosti zavěšení těch polypropylenových sítí se zjistilo, že tyto sítě nesplňují protipožární normu pro shromaždiště osob. Zjišťovali jsme další řešení v podobě nějakých drátěných sítí, ale po zjištění, že jenom ta instalace by spotřebovala přes 25 kilometrů drátu omotání, tak jsme to museli zamítnout,“ krčí rameny místostarosta Studénky Petr Odchodnický (SNK).

Zhruba stovka malých i velkých hokejistů už dva měsíce trénuje a hraje po okolí. Teď se smiřují s tím, že to tak bude do konce sezóny.

„My chceme udržet hokejový klub ve Studénce. A jestli to je jenom na tuto sezónu, která je už rozehraná, tak věříme, že na další sezónu se ten stánek upraví a budeme pokračovat,“ věří předseda klubu Martin Tomášek.

„Je smutné, že na 70. výročí založení hokeje se nehraje hokej ve Studénce. Každopádně se generální prověrka odkládala X let a teď se to prostě ukázalo,“ dodává místostarosta Odchodnický.

Město teď musí do února připravit projekt rekonstrukce, aby mohli zastupitelé schválit opravu střechy. Kolik bude stát a jak bude rozsáhlá, zatím nikdo neví.

autor: Michal Polášek
Spustit audio