Zloději vykradli ostravskou kancelář poslance Wolfa

25. červenec 2008

Bývalému poslanci ČSSD Petru Wolfovi vykradli kancelář v Ostravě. Neznámí zloději si po vypáčení dveří odnesli jeho notebook i s daty. Policisté už vyslechli první svědky a odebrali stopy v případu vykradené kanceláře. Politik před časem vystoupil z ČSSD kvůli údajně špatné atmosféře. Prohlásil, že ho předseda strany vydíral kvůli prezidentské volbě.

Dosavadní policejní šetření souvislosti s politikou neprokazuje. Poslancova žena Hana Wolfová s tím ale nesouhlasí. "Já osobně si myslím, že šli po papírech. A proč ukradli notebook? A pánové, co tam byli a viděl je majitel domu, to prý nebyli žádní klasičtí zloději, ale v oblecích, velice sebevědomí. Jeden z nich seděl v sedačce a říkal, že čeká na manžela. Není mi z toho dobře," řekla Českému rozhlasu Wolfová.

Také samotný poslanec, který je nyní v zahraničí, si také myslí, že zločin s politikou souvisí. "Poslanecké kanceláře že by se vykrádaly k vůli nějakým cennostem, to se mi nezdá, nikdy jsem o tom neslyšel. Jako laik bych si dovolil vyloučit, že by šli po penězích nebo cennostech. V notebooku jsem měl stažené ty výhružné SMS a naskenované výhružné dopisy," dodal Wolf a naznačil, že se určitým způsobem pro podobný případ pojistil.

V červnu kvůli údajným nedemokratickým praktikám Petr Wolf opustil poslanecký klub ČSSD a později odešel i ze strany.

autor: ada
Spustit audio