Frýdek-Místek chce vydražit kino Petra Bezruče

21. leden 2009
Zprávy , Zprávy

Kino Petra Bezruče ve Frýdku-Místku bude možná na prodej. Objekt je v nevyhovujícím stavu, od loňského července se v něm nepromítá. Město chce kino vydražit za nejméně osmnáct milionů korun, náklady na rekonstrukci objektu v nevyhovujícím stavu se přitom pohybují kolem 50 milionů korun.

Kino se v posledních letech potýkalo s odlivem diváků do multikin. Město ale využívalo sál o kapacitě 600 míst k pořádání různých akcí, jako je Mezinárodní folklorní festival. Celkem se tam během roku uskutečnilo 15 kulturních akcí.

"Případný prodej podmiňujeme tím, že nový majitel se zaváže po dobu tří let sál nadále provozovat a dávat městu v případě potřeby k dispozici. Do té doby určitě najdeme alternativu, kam akce s velkým počtem diváků přesuneme," vysvětluje mluvčí magistrátu Jana Matějíková.

Obyvatelé města, kteří chtějí do kina chodit ve Frýdku-Místku, podle něj o nic nepřijdou. Filmy se promítají v rekonstruované Nové scéně Vlast, kam má být brzy přesunuta i zvuková technologie z Kina Petra Bezruče, což přispěje ke zlepšení kvality zvuku.

Spustit audio