Hasiči likvidovali rozsáhlý požár bývalého kravína

17. květen 2009
Zprávy , Zprávy

Rozsáhlý požár likvidovali moravskoslezští hasiči ve Staré Vsi nad Ondřejnicí. Odpoledne tam začal hořet bývalý kravín, v jehož podkroví bylo uloženo seno. Na místo vyjelo třináct cisteren, záchranáři bojovali nejen s ohněm, ale i s kouřem.

V téměř padesát metrů dlouhé budově bylo odhadem uskladněno přes 40 tun sena a slámy. "Hašení hořící masy bylo v uzavřeném silně zakouřeném objektu velmi obtížné, bylo nutné hořící seno a slámu pomocí nakladače postupně dostat ven z objektu a tlející masu dohasit na sousedním poli," popisuje Petr Faster z Centra tísňového volání.

Hasiči zasahovali jak venku ze střechy, tak uvnitř hořícího objektu. Požár se jim podařilo po dlouhém boji úplně zlikvidovat hodinu po půlnoci. Na místě pak zůstaly dvě jednotky dobrovolných hasičů, které dohašovaly tlející seno a slámu vyvezenou na sousední pole.

Příčinu požáru zjišťují vyšetřovatelé hasičů a policie, kteří už ale předběžně vyloučili závadu na elektroinstalaci, protože do objektu nebyla elektřina přivedena. Možnou příčinou byla manipulace s otevřeným ohněm. Objekt měl totiž rozbitá okna a nebylo obtížné do něj volně vstoupit.

Škodu způsobenou požárem majitel objektu vyčíslil na jeden milion korun.

autoři: š.iva , tif
Spustit audio