Do Třince bude jednou týdně jezdit pendolino

4. červen 2009

Třinec bude mít nové spojení s Ostravou a Prahou. Od pátku 12. června bude nově jezdit SC Pendolino Sprinter z Prahy až do Třince. Páteční posilové pendolino z Prahy bude nově zajíždět právě až do Třince, dosud jezdí nejdále do Bohumína. Nový vlak nebude mezi Prahou a Ostravou zastavovat.

I když bude Sprinter zastavovat ještě v Bohumíně a Karviné zkrátí se cesta vlakem do této části republiky o několik desítek minut, bude trvat jen 4:02 hodiny. Ve vlaku budou platit standardní podmínky pro cestu Pendolinem, včetně povinné rezervace místenek.

Nové spojení uvítala starostka Třince Věra Palkovská. "Pro nás to znamená větší jistotu. Co je ale škoda, že zatím je to jen jeden spoj, který bude řešit hlavně studenty nebo ty, kteří pracují po celý týden někde v Čechách. Cílem by měla být větší četnost, aby využitelnost byla častější. Doufám, že po dokončení stavby třetího rychlostního koridoru k tomu České dráhy přistoupí," dodala starostka.

České dráhy pak také na léto zlevní většinu jízdenek. Nejvýrazněji se slevy projeví u turistických regionálních lístků. Naopak tradičních letních slev se nedočkají mladí lidé do 26 let. Změny tarifu mají platit od 21. června. Kromě toho se od 14. června mírně změní jízdní řády.

autor: Pavel Pavlas
Spustit audio

Více z pořadu