Za neštěstí ve Studénce může i kontrola konstrukce

21. říjen 2009

Jednou z příčin vlakového neštěstí ve Studénce bylo nedostatečné prověření konstrukce mostu. Ve fázi, kdy stavbaři vraceli zpět opravený most, došlo totiž k poruše. To podle vyšetřovatelů mělo vést k prověření celé konstrukce mostu.

"Při provádění druhého kroku došlo k určité poruše - ke vzpříčení výsuvných vozíků. To mělo být signálem k řádnému prověření celé podpěrné konstrukce. A to se dle názorů znalců, i dle názoru našeho, nestalo," řekl vedoucí vyšetřovacího týmu Jiří Jícha.

Vyšetřovatelé dnes vyloučili, že k pádu mostu do kolejiště došlo vlivem seizmických poruch, vlivem trhacích prací ve vojenském prostoru Libavá nebo poruchou hydraulického zařízení použitého na stavbě.

Co bylo přesnou příčinou a kdo to zavinil, zatím říci nelze. Policie ale už v pondělí doručila obvinění z obecného ohrožení dalším osmi osobám. Dohromady jich je tedy deset. Nevyloučila, že obviní i další lidi.

Loni v srpnu spadla ve Studénce do kolejiště rekonstruovaná mostní konstrukce, do které v plné rychlosti narazil mezinárodní rychlík Comenius. Osm lidí zemřelo, desítky dalších se zranily.

autoři: teb , ak
Spustit audio

Více z pořadu