V Karviné pozdě večer shořel bytový dům

27. říjen 2009
Zprávy , Zprávy

Hasiči včera večer evakuovali více než dvě desítky obyvatel hořícího domu v Karviné-Hranicích. Požár vypukl v Marklovické ulici kolem 21:30 a zachvátil střechu obytného domu. Nikdo se nezranil a město evakuovaným zajistilo náhradní ubytování.

Požár, který zničil střechu i s půdními prostorami, hasiči zlikvidovali až po půlnoci. "V době, kdy k požáru došlo, někteří obyvatelé již spali. Hasiči po příjezdu provedli důkladný průzkum, zda se někde ještě nenalézají ukryté třeba malé děti. Naštěstí se nic takového neprokázalo," řekl mluvčí krajských hasičů Petr Faster.

Podle hasičů plameny zničily střechu a půdu domu. Škoda se pohybuje kolem 400.000 korun. Příčinu hasiči zjišťují společně s policií, předběžně již ale vyloučili úmyslné založení požáru.

Karvinský magistrát lidem z domu zajistí během dneška náhradní bydlení. Hořelo v ghettu, které obývají sociálně problémoví obyvatelé. Trvalé bydliště tam má hlášeno 21 obyvatel. O ty všechny se město postará. Do budovy zničené požárem zatím nikdo nesmí.

"Lidé se teď dožadují vstupu do domu, že tam mají svoje věci. My je tam ale nemůžeme pustit, místo zkoumá statik, který rozhodne o dalším osudu budovy. Dům hlídají strážníci městské policie," dodala mluvčí magistrátu Šárka Swiderová.

autoři: ada , tif , Michal Schoffer
Spustit audio