Mezi Ostravou a Tel Avivem začala létat charterová linka

18. leden 2010
Zprávy , Zprávy

Z Mošnova létá nová pravidelná linka do Tel Avivu. První cestující ji využili poprvé dnes v noci. Zatím je tento charterový let pouze součástí celého zájezdu, ale jedná se o možném samostatném využití - to znamená, že by si cestující mohli koupit pouze letenku.

Letadla ČSA typu Airbus 320 a 321 budou z Mošnova startovat každé pondělí v 00:55. Do Tel Avivu doletí za zhruba 3,5 hodiny. Zatím mohou cestující letět pouze tehdy, zakoupí-li si u cestovní kanceláře celý zájezd, který stojí na týden zhruba 15.000 korun.

"Prozatím je linka Ostrava - Tel Aviv garantována do konce března, kdy se mění zimní letový řád na letní. O tom, jak to bude vypadat dále, stále jednáme," řekla mluvčí společnosti Letiště Ostrava Michaela Kubešová.

Linka do Tel Avivu je letos zatím jedinou opakovanou charterovou linkou, zajišťovanou cestovní kanceláří. Takových letů každoročně z mošnovského letiště odlétalo několik; loni například do thajského Bankoku a na thajský ostrov Phuket, kdy až polovina pasažérů jednoho letu nastupovala právě v Mošnově.

autor: mrk
Spustit audio