Havířov ozdobí tisíce květin, městem projde květinový průvod

17. červen 2010
Zprávy , Zprávy

Do Havířova dorazilo v kamiónech 15.000 kusů květin. Radnice finišuje s přípravou na víkendovou akci, kdy centrem města projde květinový průvod, kočáry s koňmi i obří loutky. Tisíce květin přivezly do Havířova kamiony z Holandska a Maďarska.

Například růže, lilie nebo gerbery použijí organizátoři na vyzdobení vozidel a lidé z nich také budou tvořit květinové sochy. Mezitím zahradníci sázejí po celém městě přes 70.000 letniček. Magistrát na to vyčlenil přes dva milióny korun.

„Lidé se budou moci potěšit pohledem na šalvěj, begónie, petúnie, pelargónie, netýkavku obecnou a další květiny. Nazdobeno bude také díky závěsným systémům 42 sloupů veřejného osvětlení. V souvislosti s účastí Havířova v mezinárodní soutěži budou ve městě zasazeny květiny také ve tvaru loga soutěže,“ upřesnila mluvčí radnice Jana Pondělíčková.

Velkolepá akce Havířov v květech se uskuteční v sobotu od 11:00. V květinovém průvodu městem půjde kolem dvou tisíc lidí, 35 nazdobených vozidel, deset kočárů s koňmi, ale také například obří loutky, opice, velbloud a lama.

autoři: ada , tif
Spustit audio