Do tradiční akce Daruj krev se dnes zapojilo přes 250 lidí

2. listopad 2010

Ve čtyřech městech Moravskoslezského kraje skončila podzimní část akce Daruj krev s Českým rozhlasem Ostrava a ArcelorMittal. Lidé chodili k odběrům ve Frýdku-Místku, Třinci, Opavě a v Ostravě. Nejvíce dárců bylo v krevním centru ostravské fakultní nemocnice.

Výměnou za necelý půllitr krve dostali dárci od Českého rozhlasu Ostrava upomínkové předměty a litr džusu. Celkem jich k odběrům v Ostravě přišlo 165, z toho ale 90 darovalo plazmu.

Akce Daruj krev lidi láká, jde o hodně potřebnou tradici říká manažerka krevního centra Naděžda Kalužová. „Je to pěkná tradice a naši dárci na to reagují velice hezky. Vaše akce na našem krevním centru má vždy vysokou úroveň a takové to ocenění, kdy každý dárce odchází s nějakým dárkem a vaše firma se jim věnuje, je moc pěkné,“ poznamenala manažerka.

V dalších městech přišlo k odběrům dohromady 93 dárců - osm ve Frýdku-Místku, 32 v Třinci a 53 v Opavě. Celkem tedy přišlo k odběrům krve a plazmy 258 dárců, z toho 13 prvodárců.

Číslo ještě není konečné. Akce Daruj krev s Českým rozhlasem Ostrava a ArcelorMittal pokračuje zítra v transfuzní stanici Nemocnice Karviná -Ráj.

autor: Ivan Sekanina
Spustit audio

Více z pořadu