Ve Studiu 1 se podávala trochu jiná káva

22. duben 2011

Něco folku, něco rocku, něco jazzu a hodně dobré hudby. To nabídl včerejší koncert skupiny Café Industrial v Českém rozhlase Ostrava. Mohli jste jej slyšet také ve vysílání naší stanice. Ale pro diváky přímo na místě mělo vystoupení v mnoha ohledech přidanou hodnotu.

Vystoupení zní totiž úplně jinak naživo ve Studiu 1 než při poslechu z rádia. I pro členy kapely to bylo trochu jiné kafé. Museli totiž mezi písněmi často popisovat, co se na koncertu děje.

"My jsme byli předem připravováni na to, že nesmí být ticho, a tak jsme mluvili. Protože když sedíte u rádia, tak ticho je zvláštní. Proto jsme chtěli přenést to, co se dělo tady, na druhou stranu,“ říká bubeník Café Industrial Viktor Dořičák.

Nevšední zážitek připravil divákům zpěvák a textař kapely František Kuča, který rozehrál zajímavou hru s publikem.

"Když nám řeknete nějaké vaše slovo, které máte rádi, tak my zkusíme zahrát nějakou písničku, která bude nahraná, a nahrávku vám pak pošleme."

Nabídnutá slova poté opravdu v písničce zazněla. "Normálně když chci napsat text, tak mi to nejde. Ale když lidé dají téma, najednou to leze samo. Ani nevím jak a proč," říká o svém spontánním hudebním díle frontman kapely Kuča.

A toto zpestření si pochvaloval i autor slova 'hvězdy'. "Jenom to podpořilo celkový zážitek z tohoto koncertu, který bych shrnul do dvou slov – dost dobrý! To moje slovo už bylo jenom takovou třešničkou na dortu, ale geniální," dodal divák Richard, který navštívil koncert Café Industrial poprvé v životě.

autor: Michal Kliment
Spustit audio

Více z pořadu