RPG Byty žaluje nájemníky, se kterými se nedohodla na nájmu

5. září 2011

Společnost RPG Byty podává na Ostravsku první žaloby na své nájemníky. Největší vlastník bývalých hornických bytů v Česku se nedohodl na deregulaci nájemného zhruba se třemi stovkami lidí a všechny tyto případy míří k soudu.

Od loňského podzimu navrhuje postupné zvyšování plateb, což naprostá většina podepsala. Jak dodává mluvčí RPG Petr Handl, času na kompromis bylo už dost.

„Ti, kteří ani na jeden z našich návrhů nepřistoupili a třeba poslali své protinávrhy, tak s těmi bylo následně individuální jednáno a dá se tedy říci, že vyjednávací období v tuto chvíli probíhá již devátý měsíc,“ říká Handl.

Zatímco firma potvrzuje, že poskytla dostatečný prostor na hledání dohody, ti, kterých se žaloby týkají, hovoří jinak. Yvona Průšová, členka občanského sdružení Byty OKD, je jednou z nich. Jak nám řekla, k soudu se naopak těší, protože to bude šance na tento problém upozornit.

„Od společnosti RPG mi přišlo, abychom podepsali dodatek smlouvy. My však žádnou smlouvu nemáme, takže jsem požádala společnost o zaslání smlouvy, ke které má být ten dodatek, ale bohužel žádná odpověď nepřišla,“ popsala Průšová.

RPG Byty je největším poskytovatelem nájemního bydlení v zemi. V Moravskoslezském kraji vlastní a spravuje 44.000 bytů.

autor: mrk
Spustit audio

Více z pořadu