Američan Brandon Maxwell si odbyl debut v brance Vítkovic

Hokejová extraliga pokořila další milník. Poprvé v její historii si zachytal za některý z klubů zámořský brankář. Američan Brandon Maxwell si odbyl premiéru v brance Vítkovic při úterním utkání proti pražské Spartě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Vítkovic Brandon Maxwell likviduje střelu sparťana Tomáše Rolinka

Brankář Vítkovic Brandon Maxwell likviduje střelu sparťana Tomáše Rolinka | Zdroj: ČTK

„Bylo to velmi rychlé. Mluvil jsem takhle jednou s mým agentem Vladimírem Vůjtkem, který mě vyzval, abych přijel, že má pro mě tuto příležitost. A tak jsem tady,“ prozradil 23letý rodák z Floridy.

Ostravu uviděl poprvé v životě ve čtvrtek. Od vedení klubu dostal pár dní na aklimatizaci a proti Spartě při svém debutu nezapřel, že je produktem severoamerické školy. Hned několikrát rozehrál holí kotouč přesně až na útočnou modrou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Americký brankář Brandon Maxwell hodnotil svou premiéru v extralize

„Bylo to dobré. Náš tým hrál úžasně a pro mě bylo pěkné, že jsem mohl nastoupit do zápasu. Spoluhráči mi to hodně usnadnili, opravdu jsme hráli dobře. Bylo skvělé, že Vítkovice mi daly pět dní na trénink a také abych si mohl na všechno zvyknout,“ pochvaluje si Maxwell.

Až potud běží příběh amerického brankáře v obvyklých kolejích. Proto výrazně nepřekvapí ani fakt, že v loňské sezoně chytal druhou nejvyšší soutěž ve Švédsku, ve které statisticky nijak nezářil.

Mnohem víc však zaráží jiná věc. Vítkovicím, které klesly po porážce se Spartou na poslední místo tabulky, má trn z paty tahat gólman, který odchytal v této sezoně jediný zápas.

„Tohle byl můj teprve druhý zápas v sezoně. Ale trénoval jsem doma s trenérem brankářů a také v posilovně, abych byl připravený. Myslím, že je to úplně stejné jako u gólmana, který se vrací po zranění. Není to žádný problém,“ tvrdí obdivovatel Martina Brodeura nebo Henrika Lundqvista, který do utkání se Spartou odchytal v tomto ročníku jediný duel v severoamerické East Coast Hockey League.

Radim Sajbot, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme