Autobusové nádraží v Českém Těšíně ustoupí novému terminálu. Město plánuje stavbu za 80 milionů korun

7. únor 2017
Zprávy , Zprávy

Českotěšínské radnici se množí stížnosti na podobu tamního autobusového nádraží. Místní stále častěji srovnávají zastaralý areál s některými dopravními terminály, které vyrostly v okolních městech. Zástupci města teď ale tvrdí, že už za pár měsíců spustí první práce na úpravách celého areálu.

„Je to ostuda Českého Těšína. Je to děravé, kape vám na hlavu, v katastrofálním stavu. Vůbec to není na úrovni,“ nešetří kritikou paní Vladimíra, která zrovna postává pod jedním z přístřešků a čeká na autobus.

Například paní Petře, která z autobusového nádraží prakticky denně jezdí do práce, chybí hlavně lepší zázemí pro cestující. „Nemám si kam sednout a nikde tady není ani občerstvení. Něco na zahřátí mi tady chybí hlavně v zimě,“ míní paní Petra.

Vedení českotěšínské radnice teď tvrdí, že modernizace celého areálu je nejblíž od 90. let minulého století.

„Projekční příprava se pomalu chýlí ke konci a jsme přesvědčeni, že v prvním pololetí už bude vydáno stavební povolení. Věříme, že stavba by mohla začít buď ke konci roku 2017, nebo hned na začátku roku 2018,“ říká místostarosta Českého Těšína Stanislav Folwarczny (ODS).

Město chce využít volné pozemky v okolí a autobusové nádraží víc přiblížit k podchodu pod železniční stanicí. „Stav nádraží je neutěšený, vedení města se snaží to území obnovit tak, aby to odpovídalo požadavkům 21. století,“ dodává místostarosta.

Podle něj vzniknou upravené plochy pro parkování, místa pro odložení kol, vznikne nový autobusový terminál. To všechno pak bude napojeno na vlakové nádraží. Velkou část nákladů mají pokrýt dotace.

autor: stj
Spustit audio