Baník se chystá na druhou ligu. Nemáme brankáře, stěžuje si Petržela

Fotbalistům Baníku Ostrava dnes začalo první ze dvou plánovaných předsezonních soustředění. Na Slovensku odehraje exligový klub také dva přípravné zápasy. Tým Vlastimila Petržely má necelé dva měsíce před startem FNL problémy na více postech, nejvíce ho tlačí situace s brankáři.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vlastimil Petržela stále nemá jasno o kádru Baníku Ostrava pro příští ročník

Vlastimil Petržela stále nemá jasno o kádru Baníku Ostrava pro příští ročník | Foto: www.bohemians.cz/PJMl

S týmem trenéra Vlastimila Petržely odcestoval do Popradu také Tomáš Mičola, který by měl být dohodnut na podmínkách svého působení v Ostravě. Podle kouče však potřebuje Baník před začátkem druholigového ročníku ještě posílit, a to rovnou na třech postech.

Přehrát

00:00 / 00:00

Aktuality z kádru Baníku zjistil reportér ČRo Radim Sajbot

„Zatím jsem zklamaný. Nemáme brankáře, kvalitního útočníka. A chtěl bych i nějakého kvalitního hráče do středu k Hlinkovi. Sehnat hráče dopředu je strašně těžké,“ vysvětluje Vlastimil Petržela.

Jeho tým stále ještě nemá k dispozici ani kvalitního gólmana. „To je základ a byla hrubá chyba, že nám utekl Viktor Budinský. Když to tu nefungovalo tak, jak by mělo, byl zadarmo. Dnes už je ve Spartě a už nevěřím, že se k němu dostaneme,“ lituje kouč Baníku.

„Ve Vlašimi jsem si ho chystal. Neprodal jsem ho ani do Teplic a nakonec mi uteče do Sparty. To pro mě byla rána,“ poodkrývá vývoj okolo 23letého slovenského gólmana.

Novým brankářem by mohl být Pavol Bajza. Čtyřiadvacetiletý Slovák, který odchytal i čtyři zápasy v italské Sérii A, je na Bazalech na testech a s Baníkem jede i do Popradu. Ostravský klub má výhodu, že ho čas zatím urgentně netlačí. Do startu Fotbalové národní ligy zbývá ještě zhruba šest týdnů.

„Pořád musíme hledat, chudák Dušan (sportovní ředitel Vrťo, pozn. red) toho má hrozně moc, ale obrovsky se snaží. Nějaké mančafty budou uzavírat kádr, takže možná se někdo ještě objeví. Nebo nám někdo pustí dobrého hráče s opcí,“ uzavírá Vlastimil Petržela.

Po několik týdnů starém sestupu dostal od vedení klubu jednoznačný cíl: Postoupit s Baníkem během jediné sezony zpátky do nejvyšší soutěže.

Radim Sajbot, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme