Beskydy zažily rušný víkend, do hor zavítalo hodně lyžařů i pěších

18. únor 2018
Zprávy , Zprávy

Beskydy zažily rušný víkend. Do hor zavítalo hodně lyžařů i mnoho pěších turistů. Projevilo se to i větším počtem zásahů Horské služby.

„Lidí bylo všude hodně, takže bylo docela rušno. Dost toho bylo kolem Lysé hory. Byly nějaké zlomeniny, v lyžařských areálech byly běžné úrazy,“ řekl dispečer Horské služby Beskydy Česlav Jadamus.

V sobotu zasahoval v Beskydech i vrtulník u pacienta, kterého postihla srdeční slabost. Dnes zemřel v horách pěší turista, který zřejmě zkolaboval.

Ski areál Bílá

Na Bílou na Frýdecko-Místecku přijelo o víkendu lyžovat každý den kolem 2000 návštěvníků. „Víkend byl dobrý, počasí přálo, bylo zima, něco i nasněžilo, takže podmínky pro lyžování výborné. Ale na běžky je to stále málo. Napadly teď čtyři centimetry, takže opticky to to okolí zkrášlilo,“ řekl vedoucí střediska Ski Bílá Jaroslav Vrzgula.

Ve středisku bude vše v provozu i v následujícím týdnu. „Má být chladno, počasí lyžařům stále přeje oproti lednu, takže si myslím, že to bude dobré,“ dodal Vrzgula.

S víkendovou návštěvností byl spokojený i provozovatel Ski areálu Opálená v Pstruží Petr Mikeska. Ovlivnilo ji podle něj příznivé počasí. V sobotu bylo krásně a slunečno, v neděli bylo lidí o trošku méně, bylo trochu mlhavo a drobně sněžilo.

„Všechno v pořádku, návštěvnost je skvělá, spoustu dětí, rodiče s dětmi, lidi to baví. Svah je upravován několikrát denně, takže ti, co přijdou navečer, mají ty samé podmínky co ráno,“ řekl Mikeska.

Lyžař (ilustrační foto)

Pohodový víkend bez problémů a se slušnou návštěvností byl podle výkonného ředitele Kemala Rušitoviče také ve SkiParku Gruň ve Starých Hamrech. Výborné podmínky budou v areálu i v příštích dnech.

zdroj: ČTK
Spustit audio