Boom Cup 2011 pomalu spěje k finále

15. leden 2012

Už v úterý se rozhodne o složení finálové dvojice ostravské hudební líhně Boom Cup 2011. Zatím známe prvního finalistu. Do závěrečného boje se probojovala mladá českotěšínská formace Amorfia. Rozhodla o tom odborná porota a diváci na prvním semifinále soutěže v hudebním klubu Parník.

Semifinálové boje jsou v Boom Cupu neúprosné, staví proti sobě čtyři mladé nadějné kapely, které mají jen dvacet minut na to, aby ze sebe dostaly to nejlepší.

„To, že jsme tady, je neskutečná šance. A myslím, že jsme jí dnes využili,“ říká Eva Konečná, zpěvačka ostravské kapely The Places, kteří se do semifinále probojovali až z postu náhradníků. V zaplněném Parníku se pak museli popasovat s konkurencí v podobě pražské formace Richard, Bandjeez z Frýdku-Mísku a těšínské Amorfie.

„V této sezóně naplno zvítězily spíše kapely regionální, i když v každém kole je po jedné kapele z Prahy. V příštím týdnu tady bude kapela z jižní Moravy, ale jinak jsou to vesměs kapely severomoravské,“ upozorňuje pořadatel Igor Vašut.

Z regionu vzešel také první finalista. Nejvíce sympatií a hlasovacích lístků totiž získávají mladí rockeři z Českého Těšína. Grunge-rockový nářez zaujal hlavně porotu, ve které sedí i muzikant Dalibor Klapuch.

„Jejich vystoupení bylo muzikantské a zároveň pro lidi. Byli nejautentičtější a myslím, že reakce publika byla taky naprosto odpovídající,“ dodává Klapuch.

A jak se těší vítězové na finálové klání? „Do finále dáme maximální nasazení, to je snad samozřejmost. Konkurence je vždycky silná a všechny kapely hrály výborně. Nesmí se podcenit, proto se musíme dobře připravit,“ říká kytarista kapely Lukáš.

Proti komu se ve finále českotěšínská Amorfia postaví, se rozhodne v úterý 17. ledna. Druhý semifinálový večer o koncert na festivalu Colours of Ostrava a profesionální nahrávku v našem rozhlasovém studiu startuje v Parníku opět v 19:00. Představí se Slepí křováci, Porcelaine people, The Bonneville a Esence.

autoři: tif , Kateřina Daňková
Spustit audio

Více z pořadu