Centrum Ostravy bude v sobotu patřit pátému ročníku Českého běhu žen

26. květen 2017
Dobré odpoledne

Pozitivní ženská energie zaplaví v sobotu centrum Ostravy. Český běh žen je ojedinělou akcí v rámci celé republiky a organizátoři přivítají na různých distancích kolem tří tisícovek žen běžkyň.

„Rok od roku o běhání stoupá zájem, rozšířila se pověst takového amatérského běhu pro radost, takže se opravdu hlásí stále více žen. Letos je účast zatím rekordní, takže se na to těšíme,“ říká ředitel závodu a místopředseda Českého atletického svazu Oldřich Zvolánek.

U zrodu závodu před pěti lety stála také manažerka Šárka Mokrá. Ta však na jednu ze tří tratí – tedy dva a půl, pět nebo deset kilometrů – nevyběhne.

„Já bohužel nepoběžím, protože budu běhat všude kolem a budu se starat o to, aby všechno klapalo, všechny dámy na startu byly spokojené stejně jako jejich fanoušci v podobě partnerů, dětí, otců, dědečků a podobně,“ vysvětluje.

Ostravského běhu se účastní hodně žen z Polska a Slovenska a pak cizinky, které v Ostravě pracují. Ale organizátoři by chtěli dát dohromady ženy z celé republiky. Jde opravdu o velmi specifickou atmosféru.

„Ta společná ženská energie je taková specifická. Vždycky jsem překvapená a strašně vděčná za to, že se po tom závodě můžeme dívat do těch naprosto euforických tváří, které mají dobrou náladu. A jak říkají, tak v nich přetrvává ještě třeba další týden,“ dodává Mokrá.

Čtěte také

Sobotní závody začínají v půl desáté rodinným během na jeden kilometr. Po třetí hodině odpoledne vyvrcholí den afterparty na terase Obchodního centra Nová Karolina.

Společné foto po závodě s trenérem Martinem Olšerem
autor: ddp
Spustit audio