Česko - Izrael 3:0. Pavlásek s Veselým v Ostravě zařídili třetí bod, tenisté postoupili do baráže

7. duben 2018 23:00
Zprávy , Zprávy

Čeští tenisté porazili ve druhé divizi Davisova poháru v Ostravě Izrael. Třetí bod zařídili ve čtyřhře vítězové včerejších úvodních singlů Jiří Veselý a Adam Pavlásek.

Čtyřhra daviscupového zápasu trvala téměř dvě hodiny. V posledním gemu měli soupeři Jišaj Oliel a bývalý vítěz deblu na Australian Open Jonathan Erlich dva brejkboly. Jenže Jiří Veselý předvedl čtyři skvělé první servisy a pak mohl vítězně zvednout ruce nad hlavu.

Češi na domácí antuce v Ostravě vedou nad Izraelem 3:0 a o vítězství už nemohou přijít. Adam Pavlásek a Jiří Veselý si pod vedení kapitána Jaroslava Navrátila vybojovali postup do zářijové baráže o návrat do Světové skupiny. Losovat se bude v úterý.

„Čtyřhra byla těžká. Začali jsme skvěle první set, ale pak se Izraelci oklepali a ve druhém setu byli lepší. Ten mladý začal skvěle returnovat a jsem rád, že jsme to zvládli,“ řekl po třetím vítězném na kurtu Adam Pavlásek.

První set trval jen půl hodiny, Češi rychle vedli 5:1. Ve druhém dějství ale 41letý Erlich kouzlil na síti a 18letý Jišaj Oliel pálil od základní čáry. Jiří Veselý neudržel hned svůj první servis a soupeři vyrovnali.

Ve druhém gemu rozhodující sady kouzli Adam Pavlásek, který rozběhal izraelský pár a připravil Oliela o podání. Šlo o jediný a rozhodující brejk třetího setu čtyřhry, kterou český pár vyhrál 6:2, 3:6 a 6:3.

autor: vman
Spustit audio