Českotěšínská radnice řeší stížnosti rodičů na špatný stav pískovišť

13. červenec 2017
Zprávy , Zprávy

Rodiče z Českého Těšína si stěžují na zanedbaná pískoviště. V některých částech města zarůstají trávou a navíc jsou znečištěná psy, které neuhlídají jejich majitelé. Radnice stále častěji řeší stížnosti kvůli lepší údržbě a pískoviště kromě úředníků kontrolují i strážníci.

„V okolí domu je pískoviště neudržované, zarostlé trávou, jsou tam napadané větve. Chodíme tam neradi, vybíráme si jiná,“ říká paní Zdeňka, která zrovna se svými dcerkami míří na oplocené pískoviště v parku.

Jen kousek dál od nás si ale hrají u plochy s pískem další děti. Tříletého Maxe nespouští jeho matka Iveta z očí. I když si zrovna hraje na dobře udržovaném pískovišti, chybí kolem něj oplocení a někteří majitelé psů ne vždy své mazlíčky uhlídají. Někteří rodiče volají po informačních cedulích pro pejskaře.

Ze sídlišť v Českém Těšíně v minulých letech řada pískovišť zmizela. I kvůli zpřísňujícím se hygienickým normám, vyšším nákladům na údržbu nebo nižšímu zájmu jich dnes město spravuje 35. Na kontroly míří podle mluvčí českotěšínské radnice Doroty Havlíkové pověření pracovníci pravidelně.

„Úředníci kontrolují pískoviště minimálně dvakrát v roce, ale mnohdy i častěji. Letos nám přibyla kontrola i ze strany městské policie, a to bezpečnostní a hygienická. Strážníci mají k dispozici detektor kovů a postupně pročesávají jednotlivá pískoviště, zda se tam nenajdou nějaké ostré předměty, zátky od piva a podobně,“ upřesňuje mluvčí radnice.

Po nedávných kontrolách město doplní na vybraných místech písek, provede úpravy a na základě žádostí rodičů připojí také informační tabule, které v prostoru pískovišť zakazují pohyb psů.

autor: stj
Spustit audio