Cestování mezi Ostravou a Opavou zpomalí objížďka

9. květen 2016
Zprávy , Zprávy

Řidiče, kteří jezdí po jedné z nejfrekventovanějších cest Moravskoslezského kraje mezi Ostravou a Opavou, zpomalí objížďka. Začíná dnes a trvat má více než rok.

Dostat se na novou silnici I/11 mezi Ostravou a Opavou bude větší problém než dosud. Už tak provizorní napojení z porubského obvodu ode dneška ještě zkomplikuje objížďka, která potrvá rok. Důvodem je stavba křižovatky, která má v budoucnu propojit I/11 s prodlouženou Rudnou.

„Uzavírá se asi půlkilometrový úsek a nahrazuje ho o něco delší. Objížďka povede přes ulice Průběžná, Spojovací a Karla Svobody zpátky na Opavskou,“ říká Romana Šimáčková z Ředitelství silnic a dálnic.

Objížďka povede přes tři malé kruhové objezdy, které pravděpodobně dopravu hodně zbrzdí. „Přece jen jsou tři za sebou. V minulém týdnu tady dopravní podnik udělal zkoušku autobusů délkové kategorie 15 metrů a zjistilo se, že ten kruháček nevyhovuje, takže se udělaly úpravy,“ dodává Šimáčková.

Řidiči mají obavy

„Zrovna jsem se na to díval. Udělali tady malinký kruháč – tak ten bude šíleně blokovat především kamiony, protože ty se tam budou opravdu těžce a pomalinku otáčet, aby se někde nesklopily. Takže to bude pěkné zdržení,“ říká například Vladimír Jirka z Ostravy-Poruby.

„Podle původního harmonogramu jsme měli zprovozňovat stavbu Mokrých Lazců a stavbu Rudné dohromady. To znamená, že z Opavy by se nádherně fičelo až na Rudnou,“ říká Romana Šimáčková.

Spory, kvůli kterým je prodloužená Rudná zablokovaná, možná vyřeší až vyvlastnění. Řidiče možná potěší aspoň to, že brzy budou jezdit po novém úseku stodesítkou.

autor: Petra Sasínová
Spustit audio