Colours of Ostrava má další hvězdu. Přijede americká písničkářka Norah Jonesová

Poprvé v České republice vystoupí slavná americká písničkářka, pianistka a devítinásobná držitelka cen Grammy Norah Jonesová. Zúčastní se příštího ročníku festivalu Colours of Ostrava. Oznámil to mluvčí festivalu Jiří Sedlák.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Norah Jones

Norah Jones | Foto: Fotobanka Profimedia

Podle ředitelky festivalu Zlaty Holušové se Jonesová se svým koktejlem skladeb, výrazných melodií a osobních textů na Colours of Ostrava hodí. „Mám pocit, že snad ani není nutné více dodávat či vysvětlovat. Norah Jonesovou jsem si na Colours of Ostrava přála již dlouho, je to splněný sen, který budeme příští rok společně s návštěvníky sdílet," řekla.

Umělkyně se narodila v roce 1979 v New Yorku. Je dcerou slavného indického sitáristy Raviho Shankara. Její hudbu odborníci označují za směs jazzu, country a popu. Na mezinárodní scéně se poprvé objevila v únoru 2002 s debutovou deskou Come Away With Me.

Razantní řešení dluhů. Stát zabavil některým prodejcům tržby přímo u jejich stánků na Colours

Číst článek

„Nahrávka se v hudebním světě stala fenoménem, v roce 2003 ovládla ceny Grammy a ukázala zcela odlišný směr, než nabízela tehdejší převládající pop music. Od té doby Jonesová prodala přes 45 milionů alb a stala se devítinásobnou držitelkou cen Grammy," dodal Sedlák.

Příští ročník festivalu se koná od 19. do 22. července 2017 v Dolních Vítkovicích. Kromě Jonesové vystoupí také německé elektrické trio Moderat, mladá britská zpěvačka Birdy, která také v České republice zazpívá poprvé, a hlavní hvězdou bude americká popová kapela Imagine Dragons.

Colours of Ostrava je jeden z největších festivalů v Česku. Letos poprvé pořadatelé nezveřejnili návštěvnost. Loňská se pohybovala kolem 43 000 lidí. Letos festival nabídl rekordních 20 scén a 350 programových bodů. Vystoupilo 1600 hudebníků, divadelníků, řečníků i členů uměleckých týmů. K hlavním hudebním hvězdám patřili legenda taneční hudby Underworld a britský písničkář Passenger.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme