Dělníci znovu upravují popraskanou dlažbu na českotěšínském náměstí

20. listopad 2017
Zprávy , Zprávy

Českotěšínská radnice znovu řeší problémy s popraskanou dlažbou na náměstí. Už poněkolikáté musela problémové plochy oplotit a lidé musejí znovu chodit oklikou. Dělníci s pracemi spěchají hlavně kvůli blížícím se vánočním trhům.

Paní Eva žije v Českém Těšíně přes 40 let a proměna náměstí se jí líbí. Pravidelně ale musí některá místa obcházet kvůli opravám dlažby.

„Myslím, že je to nekvalitní materiál, protože někde jsou ty malé kočičí hlavy třeba sto roků a jsou dobré pořád,“ říká paní Eva.

Českotěšínská radnice popraskané dlaždice řeší už několik let. Vždy, když část obmění, objeví se problémy jinde.

„Trápíme se s tím, jak to bylo provedeno. Ovšem je fakt, že i náměstí je dost namáháno automobilovou dopravou, protože jsou tady obchody, které to náměstí lemují a auta, která zásobují, se na té dlažbě podepisují,“ říká mluvčí českotěšínské radnice Dorota Havlíková.

V posledních 3 letech město každoročně na úpravy dlažby posílá půl milionu korun. Už teď navíc radnice počítá se scénářem, že letošními opravami práce dělníkům neskončí.

„Dlažba bude v příštích letech potřebovat další údržbu, protože to, co ještě není dobré, tím namáháním může prasknout i v budoucnu. Takže počítáme, že každým rokem budeme na té ploše náměstí opravovat,“ dodává mluvčí radnice.

Stav dlažby tak i v dalších letech budou pravidelně zkoumat městští úředníci.

autor: stj
Spustit audio