Do Ostravy míří desetitisíce lidí. Začíná multižánrový festival Colours of Ostrava

19. červenec 2017

Ostravské Dolní Vítkovice rozzáří ode dneška festival barev. V industriálním areálu začíná další ročník Colours of Ostrava, který do soboty nabídne na 21 scénách koncerty, divadelní představení, workshopy nebo debaty se světovými osobnostmi.

Halou ostravského hlavního nádraží se v úterý prohnaly stovky hudebních fanoušků s krosnami, spacáky, i se stany v rukou. „Já jsem tady byla loni a byla jsem úplně nadšená. Takže jsem se rozhodla, že pojedu, ať tam bude hrát cokoli,“ říká studentka Helena.

Z nádraží se festivaloví kempaři přesunuli do jednoho ze dvou stanových městeček. U slezskoostravského hradu v centru Ostravy hlásili pořadatelé vyprodáno. Už před otevřením brány kempu v řadě nedočkavě tlačilo několik desítek lidí.

„Na loňských Colours jsem byla u areálu, to bylo hodně fajn. Když člověk něco zapomněl, tak za pět minut byl zpátky. Během dne jsme se mohli jít v klidu převléct. Bylo to daleko příjemnější, než být dál od toho dění,“ srovnává Lucie, která se skupinou přátel do Ostravy přijela z Uherského Hradiště.

I přes stěhování kempu se ale všichni na letošní ročník těší. „Loni to byl jeden velký večírek, tak uvidíme, jaké to bude letos,“ říká jedna z návštěvnic festivalu.

Čtěte také

Hlavní novinku pro návštěvníky pořadatelé připravili přímo u vstupu do festivalového areálu. Tradiční pásky na ruku doplnili čipem. „Bezpečnostní služba u vstupu má čtečky. Stačí přiložit ten čip na náramku, ukáže se, že návštěvník může vejít a ozve se pípnutí,“ popisuje za organizátory Jiří Sedlák.

Na bezpečnost bude v areálu dohlížet 400 pracovníků. V pohotovosti je ale i policie a ostravští strážníci.

autor: stj
Spustit audio