Do školky v Novém Jičíně se po 4 měsících vrací děti. Ze stěn zmizel azbest

Mateřská škola Jiráskova v Novém Jičíně je po čtyřměsíční odmlce opět v provozu. Během rozsáhlé rekonstrukce rozebrali řemeslníci téměř celou budovu, odstranili ze stěn nebezpečný azbest a školku pak v podstatě znovu postavili. Děti si tak budou moci hrát ve zdravějším prostředí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Školka, mateřská škola

Školka, mateřská škola | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Dát školku znovu do pořádku bylo podle vedoucí Edity Štecové náročné.

„Než jsme to všechno uklidili, než jsme to všechno umyli a nachystali… Jsme rádi, že teď můžeme žít v čistém, pěkném prostředí – a hlavně zdravém pro děti,“ dodává.

Měření sice nepotvrdilo, že by ve školce bylo nebezpečno, přesto měli rodiče o své ratolesti obavy. A tak když došlo na nezbytnou výměnu oken, město se rozhodlo pro důkladnou opravu a nechalo panely s azbestem odstranit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Do mateřské školy Jiráskova v Novém Jičíně se po čtyřech měsících vrací děti. Dělníci mezitím odstranili ze stěn azbest

„Je to určitě lepší. Předtím s těmi staršími okny to profukovalo,“ říká pan Tomáš.

„Určitě je dobře, že se odstranily ty nebezpečné látky, hlavně když tady tráví většinu dne děti,“ myslí si paní Marcela.

Ve školce před sebou ale mají ještě dost práce. Musí například pořídit koberce nebo ušít závěsy. V průběhu roku pak třídy dozdobí, aby se tam děti cítily co nejlépe.


Zvětšit mapu

Jana Jeckelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme