Dopravu mezi Ostravou-Porubou a centrem komplikuje výměna kolejí na části trati

11. červenec 2017
Zprávy , Zprávy

Dopravu v Ostravě komplikuje výluka tramvají. Do Poruby jezdí náhradní autobusy. Důvodem je výměna kolejí mezi zastávkami Nová Ves Vodárna a Svinov mosty. Omezení jsou i řidiči aut. Část frekventované silnice 28. října je zúžená místy jen do jednoho pruhu pro jeden směr.

Čerstvě rozkopaný úsek si autorka reportáže projela dvakrát. Mimo špičku to šlo docela hladce, ve špičce strávila v koloně aut asi 20 minut. Na podobné komplikace jsou tady lidé zvyklí.

„Přijela jsem autem z Hrušova docela v pohodě. Horší je to nazpátek. Ono je to ale každé léto, každé léto něco dělají, není se čemu divit,“ říká Jana Moravsková, která pracuje na čerpací stanici v ulici 28. října.

„Katastrofa, hrůza všude,“ říká pak pan Pavel. „Kdyby to dělali jako v Rakousku, kde na tom pracují 24 denně. Tady padne šichta a nikde nikdo,“ dodává.

Cestující hromadnou dopravou musejí přestoupit z tramvají na náhradní autobusy nebo naopak na Hulváckém kopci. „Trošku se to zdrželo, ale jinak dobrý. Na křižovatce se hlavně nečekalo, což bylo dobré. Ti, co brblají, budou brblat pořád,“ říká s úsměvem asi pětadvacetiletá Renata.

Podle mluvčí Dopravního podniku Ostrava Karolíny Ryckové byla výměna kolejí nezbytná. „Důvodem výměny kolejí je jejich špatný technický stav. Svršek kolejí pochází z roku 1983 a prošel částečnou rekonstrukcí v roce 1996. Celkem se bude opravovat 463 metrů dvoukolejně,“ upřesňuje mluvčí.

Výměna kolejí by měla být hotová v polovině příštího týdne.

autor: Petra Sasínová
Spustit audio