Dvacítka dětí z vyloučených lokalit prožila týden s ostravskými strážníky

14. červenec 2017
Zprávy , Zprávy

Dvacítka dětí z vyloučených lokalit prožila tento týden s ostravskými strážníky. Na příměstském táboře školáci sportují nebo jezdí na výlety, program je ale zaměřený i na protidrogovou prevenci. A součástí jsou praktické ukázky. Třeba co dělat, když najdou pohozenou jehlu.

Děti se dnes sešly na dopravním hřišti v Ostravě-Přívoze. Teď si třeba opakují, jaké je povinné vybavení kola.

„Během toho týdne máme s dětmi dopoledne takovou výuku. Třeba tady na dopravním hřišti se zaměřujeme na bezpečnost v silničním provozu. Probíráme i problémy spojené se záškoláctvím a další věci,“ říká strážník Martin Čížek.

Dětem se program líbí a baví je. Těší se na minigolf nebo na koně. Strážníci připravili pro děti různé úkoly – například teď pohodili mezi stromy jehlu s otázkou co se nemá a proč. Pak strážník operativního oddílu kleštěmi nabere stříkačku do připravené nádoby.

Znovu poučit děti jak se chovat je podle strážníků důležité, z ulic Ostravy sebrali od začátku roku už 1760 odhozených jehel.

Teď šlo o demonstrační ukázku, během týdne ale děti řešili podle strážníka Martina Čížka i reálnou situaci. „Volali jsme hlídku k opilé osobě spící na lavičce v areálu Karoliny. Procházeli jsme zrovna kolem,“ dodává strážník Čížek.

Příměstský tábor je pro děti zdarma a pro některé jde o jediný organizovaný týden během prázdnin.

autor: iha
Spustit audio