Ewa Farna se stavila v třineckém domově pro seniory. Chtěla totiž splnit přání Ježíškových vnoučat

22. prosinec 2017
Dobré dopoledne , Dobré dopoledne

Zpěvačka Ewa Farna žije už několik let v Praze. Když ale třinecká rodačka dorazila splnit přání Ježíškových vnoučat do domova pro seniory Pohoda právě v Třinci, přepnula okamžitě z češtiny do slezského nářečí a se seniorkami mluvila takzvaně po našymu. Obě důchodkyně přitom do poslední chvíle netušily, že se jim přání vyplní.

Blíží se chvilka, kdy má Ewa Farna přijet a tak jí jdeme se sociálními pracovnicemi vyhlížet. Paní Maruška a paní Wanda stále o ničem nevědí.

O chvíli později už z pokoje v přízemí zní slezské nářečí, probírá spousta témat, od vyhořelého kostela v Gutech po zdraví seniorek.

Ewa Farna požádá obě seniorky o společnou fotku a dojde i na předávání dárků. Paní Marie se svěří, že její kariéru sleduje od samého počátku.

„Už když začala vystupovat, se mi líbila. A líbí se mi pořád a víc. A říkám – ona toho má tolik, kde by se tady za námi ještě vláčela. A ona přišla, tak jsme šťastné,“ říká seniorka.

Ewa Farna se loučí, odjíždí na benefiční koncert. Je ráda, že se překvapení vydařilo.

„Jsem moc ráda, že mi fanklub o tom projektu řekl, protože mi to přijde krásná iniciativa. A jsem strašně vděčná, protože fakt to bylo krásné obohacující setkání. Cítila jsem příval pozitivní energie,“ řekla.

Seniorkám nezpívala, povídaly si. „Myslím si, že mnohdy poslouchat, co ti starší lidé říkají, je mnohem cennější než jedna písnička,“ dodává mladá zpěvačka.

autor: iha
Spustit audio