Extaligového lídra z Třince trápí hra v přesilovkách a častá vylučování

Extraligoví hokejisté už si v této sezoně zahráli proti všem soupeřům. Skončila totiž první čtvrtina soutěže, po které tabulce vládne Třinec. Ten mohl úvodní pasáž sezony zakončit devátou výhrou v řadě, jenže vítěznou sérii Ocelářů ukončil další favorit na extraligový titul – pražská Sparta.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Třinec (v červeném) je nejčastěji vylučovaným týmem v extralize (ilustrační foto)

Třinec (v červeném) je nejčastěji vylučovaným týmem v extralize (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

Třinec drtil soupeře, brankář Šimon Hrubec sbíral čistá konta a přiváděl střelce soupeřů nejprve k šílenství a pak také k bezmoci. Osmizápasová série třineckých výher skončila až v závěrečném kole první čtvrtiny soutěže.

Mrzí nás to, ale gratuluji soupeři k vítězství. Jedeme dál,“ postěžoval si trenér Třince Jiří Kalous na ne zrovna zdařilou hru v početní výhodě i častá vyloučení svých svěřenců.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenér třineckých hokejistů Jiří Kalous hodnotí úvodní čtvrtinu extraligy pozitivně

Právě tyto neduhy Oceláře sráželi nejen v utkání se Spartou, ale během celé první čtvrtiny základní části. Třinec je nejvylučovanějším týmem soutěže, ale paradoxně ve svých oslabeních častěji skóruje, než inkasuje. Na to se ale věčně spoléhat nedá a tudy cesta do další fáze soutěže nevede. Zatím ale musí převládat spokojenost.

„Úvodní čtvrtina se nám vyvedla bodově a je to dobrý základ do dalších bojů. Všechny týmy budou pracovat na věcech, na kterých vidí slabiny. My nejsme výjimkou, budeme se soustředit na další zápasy,“ ví třinecký kouč Kalous. „Jednou z našich slabin je časté vylučování,“ přiznal.

S dosavadními výsledky jsou prozatím spokojení také na Spartě.

„Složitěji jsme se rozjížděli, ale pak jsme osm zápasů v řadě vyhráli. Mrzí nás těsné porážky, když prohrajete 0:1, jako tomu bylo v zápase s Litvínovem. Naopak nás těší vítězství v Třinci a 24 bodů je dobrým základem do dalších částí extraligy,“ vyhlíží dalších 39 kol základní části a případně i play off sparťanský asistent Zdeněk Moták.

Sparťané měli náročnější program

Sparta je po první čtvrtině pátá s hratelnou ztrátou na čelní příčky. Pražanům nevadilo ani to, že odehrála o šest zápasů víc, než někteří její soupeři. Řeč je o základních skupinách ligy mistrů, která nabourávala extraligový kalendář.

„Hráli jsme velmi dobře do obrany, až na zápas s Vítkovicemi. Hrálo se nahoru dolů, góly jsme dávali i dostávali. Úvodní čtvrtina nebyla špatná,“ zavzpomínal sparťanský útočník Lukáš Pech na přestřelku s Vítkovicemi, kterou Pražané vyhráli 7:6.

Čelo tabulky je vyrovnané, blízko na první místo má Litvínov, který tabulku dlouho vedl. Teď má ale potřebuje dvakrát vyhrát, aby se dotáhl na první Oceláře, a přesně takový počet zápasů mu chybí dohrát. Teď je parta z Podkrušnohoří až čtvrtá, přeskočily ji totiž aktuálně druhé Pardubice.

Milým překvapením je třetí příčka Hradce Králové. Tabulku uzavírá úřadující mistr ze Zlína s pouhými třemi výhrami ze 12 zápasů.

Druhá čtvrtina extraligy odstartuje už v neděli.

František Kuna, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme