Extrémní mrazy jen tak nepoleví. Na Moravě bude až minus 18

Velmi silné mrazy budou Česko trápit i v následujících dnech. Český hydrometeorologický ústav varuje před mrazy, které místy v noci mohou dosahovat až minus 18 stupňů Celsia.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sníh na Vysočině

Sníh na Vysočině | Foto: Michal Malý | Zdroj: Český rozhlas

Varování Českého hydrometeorologického úřadu začíná platit v pondělí v šest hodin odpoledne a potrvá až do středečního dopoledne. Teploty nejvíc klesnou na Moravě a ve Slezsku, a to až na minus 18 stupňů.

„Během noci na úterý budou teploty na východní a severovýchodní Moravě a ve Slezsku klesat pod minus 12, na severovýchodě místy pod minus 18 stupňů Celsia. Proto byla pro Olomoucký a Moravskoslezský kraj vydána výstraha na velmi silný mráz,“ vysvětluje meteoroložka Marie Odstrčilová z Českého meteorologického ústavu.

Meteorologové varují před mrazem i v Libereckém, Jihočeském, Královehradeckém, Olomouckém, Pardubickém, Středočeském, Zlínském a části Plzeňského kraje. Mráz se nvyhne ani Praze. V Čechách se ve středu večer a v noci na čtvrtek může při mrznoucím dešti tvořit ledovka.

Na Českomoravské vrchovině se budou během úterý v noci na středu tvořit sněhové jazyky. Bude také vát nárazový vítr o rychlosti 50 kilometrů v hodině.

Během středy se pak budou tvořit sněhové jazyky i ve zbytku republiky. Na horách při nárazech větru kolem 90 kilometrů v hodině i závěje. Ve středu večer v a noci na čtvrtek se podle meteorologů bude při mrznoucím dešti tvořit ledovka.

Ondřej Látal Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme