Fotbalisté Baníku Ostrava se po roce vracejí do první ligy

28. květen 2017
Zprávy , Zprávy

Baník Ostrava je znovu prvoligový. Zdař Bůh v lize! Trička s takovým nápisem si v po výhře nad Znojmem 3:0 bezprostředně po zápase navlékli hráči Baníku a strhli se postupové oslavy, jako by ostravský celek vyhrál mistrovský titul.

Sotva rozhodčí Radek Příhoda třikrát pískl do píšťalky na znamení konce zápasu, vtrhli na hřiště fanoušci, kterých na vyprodaný Městský stadion přišlo 11.440. Zbytek zůstal prázdný z bezpečnostních důvodů. Mohly se spustit postupové oslavy.

Baník je po roce opět prvoligový. Podle trenéra Vlastimila Petržely zaslouženě. Sice venku poztrácel dost bodů, ale v soubojích s Olomoucí a Opavou získal 13 bodů. „Když se podíváte na tabulku prvních tří mužstev, tak ta mluví za všechno. Máme tam jednu remízu a tři výhry,“ řekl Českému rozhlasu Petržela.

S trenérovými počty souhlasí také Martin Sus, který dal Znojmu první dva góly v prvním poločase. „Všem se nelíbí, že pan Petržela říká, že máme nejkvalitnější tým, ale já si to myslím taky. Opava ani Olomouc nás ani jednou neporazila. Ty ztráty jsme si udělali zbytečně sami. Když někdo porovná Opavu, Olomouc a Baník, tak jsme z nich nejlepší.“

Na oslavy baníkovského trenéra Vlastimila Petrželu moc neužije. Po zápase ho hráči polili šampaňským, ale Petržela má radši, když si zaleze někam do klidu.

„Polili mě šampaňským, vlezlo mi to do očí, měl jsem to na rtech, já nesnáším alkohol. Nejradši slavím, když se zavřu sám doma v klidu. Vyřídím si telefonáty a zprávy. Nebo si zajdu do obchodu, to je moje nemoc. Vždycky, když se daří, nebo nedaří, tak projdu čtyři obchoďáky a koupím pár blbostí,“ dodává trenér.

Závěrečné kolo rozhodlo také o tom, že spolu s beznadějně posledním Prostějovem sestoupil po prohře 0:1 v Ústí nad Labem i Frýdek-Místek. Třináctý Sokolov totiž uspěl 1:0 ve Vlašimi, zatímco čtrnácté Vítkovice si poradily 3:0 s Prostějovem. Od patnácté pozice je dělily tři, respektive dva body.

autor: ddp
Spustit audio