Fotbalisté Karviné se stali příjemným překvapením ligového podzimu

9. prosinec 2016

Nováček nejvyšší soutěže nasbíral v první části sezóny 21 bodů a přezimuje na sedmé příčce tabulky. Jak vnímá tuto bilanci vedení klubu a jak vypadá další budoucnost fotbalu ve městě? Zjišťovali jsme v Karviné.

Z řeči čísel je jasné, že Karviná, která vstupovala do sezóny s jednoznačným cílem zachránit se, těžila na podzim nad plán. A přiznává to i trenér Jozef Weber.

„Sedmé místo úplně reálný odraz není, my to víme. O to víc si těch hráčů vážím, protože tady v klubu jim pořád klademe na srdce, že je to práce. Pro nás je to obrovská dřina, lidé to oceňují. Většinu utkání jsme odehráli na krev a proto ty body máme a zaslouženě jsme sedmí. Věřím, že je to obrovská motivace,“ říká trenér.

Navíc na jaře přivítá Karviná všechny atraktivní soupeře typu Plzeň, Sparta, Slavia anebo Zlín doma, takže na své si přijdou i fanoušci. Dobrou zprávou je, že v týmu by mohla zůstat i jeho největší opora. Bývalý reprezentační brankář Jan Laštůvka.

„S Honzou jsem na toto téma mluvil a měl jsem pocit, že tady chce zůstat. Ale je to jen můj pocit. Asi to má nějaký vývoj a je to spíš otázka na vedení. Honza to sem přišel zkusit a já si myslím, že je tady šťastný – nový stadion, lidé ho milují, co si budem povídat. Věřím jeho slovu, že pokud by neměl nějakou nabídku ze zahraničí, tak by zůstal u nás,“ míní Weber.

„Když přicházel, byla tady dohoda, že pokud dostane nějakou nadstandardní nabídku ze zahraničí, nebudeme mu bránit. A jak říkal Josef, my jsme s Honzou mluvili několikrát a mám dojem, že by rád zůstal v Karviné,“ dodává sportovní ředitel klubu Lubomír Vlk, který doufá v klidné fotbalové jaro.

Po sportovní stránce má nováček nejvyšší soutěže nakročeno velmi dobře. Ovšem je veřejným tajemstvím, že Karviná je aktuálně bez generálního partnera. A po odchodu společnosti OKD je tedy velkou otázkou, jakou budoucnost má vrcholový fotbal ve městě.

„Když jsme do té sezóny šli, tak jsem říkal, že ten ročník nějakým způsobem určitě odehrajeme, což chci splnit. Uvidíme, co bude dál, další půl sezóny je před námi, nějaká jednání probíhají, partnery samozřejmě hledáme, ale tady v tom regionu je to docela složité. Máme to spočítané tak, abychom to jaro byli schopni hrát,“ vysvětluje předseda dozorčí rady klubu Jan Wolf.

Mužstvo čeká v nejbližších dnech dovolená. Poprvé se společně sejde až 3. ledna.

autor: ras
Spustit audio