Fotbalový Baník mění trenéra, posledního týmu Synot ligy se ujme Vlastimil Petržela

Zkušený trenér Vlastimil Petržela nahradí v ostravském Baníku Radomíra Korytáře. S velkým odstupem poslední tým tabulky tak řeší výsledkovou krizi. Petržela, který je znám svým přístupem k mladým hráčům, by se měl postarat i o přestavbu kádru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

FC Baník Ostrava

FC Baník Ostrava | Foto: Tomáš Adamec

„Už několikrát jsem jako trenér stavěl nové mužstvo z mladých hráčů. Taková vize mě láká i v případě Baníku, který tradičně sází na své odchovance,“ říká k přijaté výzvě Vlastimil Petržela.

Zimní přípravu, kterou ostravský tým zahajuje v pondělí, povede ještě dosavadní trenérský tým Radomíra Korytáře. Petržela se během prvních dnů s kádrem seznámí a až poté se rozhodne, jak bude složen jeho realizační tým.

Petržela má za sebou několik zahraničních angažmá, včetně úspěšného působení na lavičce Zenitu Petrohrad. Mimo jiné trénoval pražskou Spartu i Slavii, kde zahájil svou trenérskou kariéru. Jeho posledním působištěm byla druholigová Vlašim.

Baník Ostrava se před jarní částí fotbalové ligy krčí na posledním místě tabulky, když dokázal získat pouhé 4 body. Na předposlední Olomouc ztrácí závratných jedenáct bodů.

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme