Gólman Hrubec dál drží Třinec, v průměru pustí méně než gól na zápas. Oceňují ho spoluhráči i kouč

Kdyby se v hokejové Tipsport extralize vyhlašoval po vzoru NHL nejlepší hráč uplynulého měsíce, největšími adepty na zisk ocenění za záři by byli nejspíš nejproduktivnější hráč soutěže chomutovský útočník Michal Poletín a třinecký brankář Šimon Hrubec. Oba dva se shodou okolností potkali na ledě i ve šlágru devátého kola nejvyšší soutěže.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Třinecký brankář Šimon Hrubec chytá v životní formě

Třinecký brankář Šimon Hrubec chytá v životní formě | Zdroj: ČTK

Třinecký gólman Šimon Hrubec svým výkonem přispěl k vítězství Třince 5:1, když vychytal nejen vedoucího muže kanadského bodování.

„Musím říct, že do nějakých větších příležitostí – úniků, tutových šancí – se nedostávali. K ničemu jsme je nepustili. Kluci hráli skvěle,“ ocenil Hrubec své spoluhráče.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podle Šimona Hrubce byly klíčem k vítězství Třince 5:1 nad Chomutovem nevyužité přesilovky Pirátů. Sám svůj vliv nepřeceňuje

Výborně šlapající defenziva Ocelářů v čele s brankářem otupila i největší zbraň Chomutova – přesilovky. Až do utkání v Třinci proměnili Piráti každou třetí početní výhodu. Jenže teď skórovali jen v jednom z osmi případů, kdy měli v poli o hráče navíc.

„Téměř jsme je nepustili k jejich silné přesilovce, což si myslím, že byla jedna z hodně důležitých věcí,“ ohlédl se Hrubec za faktory, které vedly k vítězství 5:1.

Pětadvacetiletý gólman chytá zřejmě v životní formě. Pyšní se neuvěřitelným průměrem pod jednu obdrženou branku na zápas. Právě Hrubcovy výkony jsou podle obránce Josefa Hrabala i trenéra Vladimíra Kýhose příčinou, proč Třinec v této sezóně ještě neprohrál.

„Hlavní podíl na tom má Šimon. Když jsme hráli s Karlovými Vary 7:0, klidně jsme mohli dostat pět gólů. A tak je to v každém zápase, proti Chomutovu taky chytal skvěle,“ hodnotil Hrabal a Kýhos ho doplnil: „Předvádí výborné výkony, a proto má taková procenta, která má.“

Sám Hrubec ale svůj vliv nechce přeceňovat. „Kluci odpalují, co mají, blokují střely. A útočníci to dojíždějí,“ uzavřel skromně zřejmě nejlepší hráč úvodního extraligového měsíce.

Radim Sajbot, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme