Hamříkova stáj v Dolní Moravici bude o víkendu patřit parkuru

30. srpen 2005

Na kolbišti Hamříkovy stáje v Dolní Moravici u Rýmařova se chystá vrcholný závod letošní sezóny. O víkendu se tam odehraje druhý ročník Velké ceny Italpe v parkurovém skákání. Na dvoudenní závody je přihlášeno 90 koní z celé republiky.

Milovníci koní a parkurového skákání si v Dolní Moravici určitě přijdou na své. Hamříkova stáj, která patří k hlavním propagátorům agroturistiky na Rýmařovsku, připravila závody na celorepublikové úrovni. Přijede kompletní česká skoková špička. "Zatím to vypadá, že přijede kolem osmdesáti devadesáti koní z celé republiky. Myslím, že jich stovka bude," odhadl účast organizátor Zdeněk Přibyl.

Dvoudenní závody začínají v sobotu dopoledne na překážkách od jednoho metru, v nedělním hlavním závodě může jít o překážky až 160 centimetrů. Součástí Velké ceny Italpe je také doprovodný program. Hrát bude country kapela a k mání budou gurmánské speciality.

Logo

Jak potvrdil Zdeněk Přibyl, závody nechtějí lidem nabídnout pouze vrcholnou sportovní podívanou. "Chceme jezdectví a parkurové skákání popularizovat mezi mládeží a přispět k tomu, aby dovedla lépe využívat volný čas. Třeba se někdo chytne. Většinou to u tak velkých akcí bývá, že se aspoň jeden z deseti chytne a zůstane u toho."

Loni navštívilo Velkou cenu v Dolní Moravici na 500 lidí. Organizátoři věří, že o tomto víkendu bude zájem o koně a parkurové skákání nejméně stejně vysoký.

autor: Ivan Sekanina
Spustit audio