Havířov odstranil ze sídlišť lavičky, na kterých se v noci scházeli opilci

Svérázným způsobem řeší havířovská radnice stížnosti lidí na rušení nočního klidu. Z okolí věžáků odstraňuje lavičky, na kterých se často scházeli opilci a nepřizpůsobiví. Noci jsou teď podle některých obyvatel klidnější, jiným se ale nelíbí, že nemají kde posedět.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bezdomovec. Ilustrační foto

Bezdomovec. Ilustrační foto | Foto: Fotobanka Pixabay

„Když viděli lavičku, tak tady sedávali. Pili tu, dělali vždycky binec. Teďka je klid,“ říká Helena Fronková, která bydlí v jednom z věžáků na Mánesově ulici už 30 let.

„Lidi nadávali, tak jsme měli schůzi, zašli jsme za domovníkem a domovník to vyřešil. Je to města, tak musel na družstvo a družstvo to dalo odstranit,“ popisuje paní Helena.

Ze stejných důvodů už laviček z havířovských sídlišť zmizelo několik. Problém teď řeší hlavně maminky s malými dětmi.

Přehrát

00:00 / 00:00

Z havířovských sídlišť mizí lavičky. Jak zjistil Stanislav Janalík, město je nechalo odstranit kvůli rušení nočního klidu

„Když jdu třeba nakoupit a stane se, že malá by chtěla jíst, tak se rozhlížím kolem sebe a málokdy se stane, že najdu nějakou lavičku,“ postěžovala si paní Anna, která by uvítala, kdyby míst k odpočinku bylo více.

Mluvčí havířovské radnice Eva Wojnarová připouští, že rozmístění laviček v ulicích nemusí být všude ideální a některé navíc zrovna procházejí opravami. Lidé podle ní nepřijdou ani o lavičky, které zmizely kvůli rušení nočního klidu.

„My samozřejmě provádíme šetření v terénu ve spolupráci s městskou policií, jak se lidé na dané lavičce nebo v jejím okolí chovají. Pokud je někde problém, tak lavička je určitě demontovatelná a můžeme ji uplatnit na jiném místě ve městě,“ vysvětluje mluvčí.

Obyvatelům navíc doporučuje, aby případné návrhy změn nebo žádosti o doplnění laviček vždy řešili s odborem komunálních služeb.

ČRo, Stanislav Janalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme